О нас
Плейлисты
Зарегистрироваться
6

SkillsPas als Persoonlijk Skills Portfolio

Присоединяйтесь
ОбзорБейджи

SkillsPas als Persoonlijk Skills Portfolio

Присоединяйтесь

Содержание

Steeds vaker hebben we het over skills in relatie tot werk of opleiding. Over welke skills hebben we het dan en hoe beschrijf je die? Een persoonlijkheidstest zegt wat over je persoonlijkheid en over mogelijke skills die bij je passen. Het geeft nog geen beeld over de mate waarin je die skills beheerst. Daarom maken we hier een begin om dit beter zichtbaar en meetbaar te maken. Dat sluit ook aan op de huidige ontwikkelingen voor het waarderen van skills als onderdeel van een landelijk inzetbaar Skills Paspoort.

Bij skills maken we vaak het onderscheid tussen "hard skills" en "soft skills". De hard skills zijn meestal vertegenwoordigd in je diploma's, maar hoe vaardig je bent in je soft skills wordt eigenlijk nergens benoemd.
Daarom maken we hier een begin voor een persoonlijk Skills Portfolio, waarin je naast enkele eenvoudige persoonlijkheidstests, de meest gebruikte skills via een assessment gewaardeerd in beeld krijgt. Zo werk je aan je eigen skills profiel als basis voor een persoonlijke "SkillsPas".

Als deelnemer ben je door je coach of begeleider hiervoor uitgenodigd. Deze zal je hier ook verder begeleiden. Op deze manier beschik je straks over een gewaardeerd skillsprofiel wat een beter beeld geeft over jezelf en helpt bij het maken van de juiste keuzes voor welke werk gerelateerde richting je op wilt gaan.

Elke doelgroep of omgeving heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Daarom is deze paylist hiervoor speciaal samengesteld. Mochten daar onvolkomenheden in staan of heb je vragen of aanvulling. Neem dan contact op met info@skillsconnect.nl.

Start hier met het zichtbaar maken van je competenties en vaardigheden. Dat geeft een helder overzicht van jou als persoon en waar je goed in bent. Een diploma zegt namelijk niet alles, je hebt veel meer waardevolle talenten.
Met SkillsPas maak je vaardigheden zichtbaar in een persoonlijk badge portfolio. Een badge is een digitale waardering voor een bewezen talent. Met je coach bouw je aan je persoonlijk ontwikkeltraject en wensprofiel.
Dat doe je in je eigen tempo en je maakt ook zelf keuzes voor de beste route.

Zo maak je je skills zichtbaar, meetbaar en waardeerbaar voor een Leven Lang Ontwikkelen. Alle gegevens zijn van jezelf, en jij bepaalt wat je wel en niet wil laten zien. Als je vragen hebt, neem dan even contact op met je coach.

Om het kwaliteitscertificaat voor SkillsPas te ontvangen dien je de vier verplichte onderdelen volgens de aangegeven instructies te volbrengen. Je coach helpt je met het vinden van de best mogelijke weg voor het vinden van het juiste doel- of wensprofiel en de gewenste vervolgstappen.

Volg de instructies voor het volbrengen van de onderstaande opdrachten;
1. SkillsPas Portfolio (Optioneel)
Als je met je coach bent overeengekomen om deze in te vullen, volg dan de verdergaande instructie in de taak.
Anders kun je deze overslaan en doorgaan met het volgende onderdeel, de competenties.
2. SkillsPas Competenties (Verplicht)
Maak voor jezelf de eerste 3 persoonlijkheidstests (Persoonlijkheid, Drijfveren, Competenties).
Volg daarvoor de verdere instructies in de taak en vul ook het reflectieformulier in. De laatste 2 tests zijn niet verplicht, maar als je wilt dan kun je ook de Beroepskeuze en de Ondernemerstest maken.
3. Skills Assessment (Verplicht)
Volg de instructie in de taak en dien de uitkomsten van het assessment en de STARR evaluatie in bij je coach.
4. Skills Valorisatie (Verplicht)
Je coach nodigt je uit om met een klein team elkaars bevindingen te bespreken en te evalueren.
Deel daarna je bevindingen met je coach door de uitkomsten in te dienen
5. Skills Waarderen (Verplcht)
Zoals in de instructie staat beschreven ontvang je hiervoor eerst van je coach een korte beoordelende samenvatting van de bevindingen en een vervolg advies.
Vervolg daarna je weg met het impactformulier en stel je doelen volgens de Theory of Change voor de verdere opbouw van je persoonlijk skillsprofiel.

Image by rawpixel.comМероприятия для завершения

Complete the following activities, earn badges and you will see your playlist progress updated
SkillsPas Portfolio
Необязательно
1 час
View full activity

Содержание

Steeds vaker hebben we het over skills en dat deze misschien wel net zo belangrijk zijn als je diploma's omdat ze meer over je vertellen wie je bent en wat je kunt. De term skills wordt vaak gebruikt als een verzamelnaam voor competenties. Deze bestaan uit de combinatie van de mate van kennis, vaardigheden en gedrag. Aangevuld met je natuurlijke aanleg geeft dat een indruk van je talenten.
Welke skills willen we dan zichtbaar maken, zijn die dan algemeen erkend, is daar een meetsysteem voor?
Zo eenvoudig is het dus niet om skills in beeld te krijgen en op wat voor niveau beheers je die skills nu eigenlijk?

Skills kunnen vaak gerelateerd worden aan de formele kwalificatiekaders als de S-bb kwalificatiedossiers of de niveaus van de geldende kwalificatie frameworks als het EQF of het NLQF.
Daarom hebben we zorgvuldig een skills assessment samengesteld gebaseerd op de SHL competentie-set, gerelateerd aan de NLQF en EQF-niveaus.

Download of open de link van het assessment formulier en verwerk de resultaten op het uitkomstenformulier.

Images by Freepik.comGet activity badge

Skills Assessment Get this badge

Startpunt Skills Assessment

De eigenaar van deze badge heeft laten zien gefocust en actief aan de slag te gaan om het gewenste doel te behalen. Daarvoor zijn alle processen van voorbereiding, uitvoeren en afwerken van de benodigde taken voltooid.

Deze badge is onderdeel van het onderdeel "Skills Assessment" voor SkillsPas en geeft aan dat de ontvanger en daarmee de eigenaar van deze badge bouwt aan een persoonlijk vaardigheden portfolio.
Deze badge is persoonlijk en eigendom van de houder. Het delen van de inhoud en de toegevoegde bewijzen zijn in toestemming vastgesteld.

Dit open badge certificaat is onderdeel van een groter geheel in de opbouw naar een persoonlijk portfolio of SkillsPas en vormt het begin van een gepersonaliseerd ontwikkelingstraject voor de gewenste gestelde persoonlijke doelen. Het systeem van open badges ondersteunt de toekomstige ontwikkeling van nieuwe leerpaden naar werk, opleiding, maatschappelijke inclusie en positieve gezondheid.

Чтобы получить этот бейдж необходимо завершить все задачи
Задания
Задание номер 1
Доказательства проверены: Один организатор мероприятия
Skills Assessment

Download of open de link van het assessment formulier (klik om te downloaden) en verwerk de resultaten op het uitkomstenformulier(klik om te downloaden

Neem zeker 45 minuten de tijd om het assessment te maken, het bestaat uit 22 opgaven.
Lees de vragen goed door en vraag je bij elke regel af wat het beste bij je past als je de verschillende opties doorneemt. Noteer per competentieregel het getal van de beschrijving welke het beste bij je past op het uitkomstenformulier.

Geen assessment zonder evaluatie en daarom willen we hier de beknopte STARR(t) reflectie gebruiken. Neem eerst even de tijd om te bedenken wat voor jou de 4 belangrijkste skills zijn van de 22 skills uit het assessment en schrijf die voor jezelf op. Bij taak 2 gaan we hier verder mee aan de slag.

Image by Freepik.com

Задание номер 2
Доказательства проверены: Один организатор мероприятия
Download hier het beknopte STARR(t) reflectie formulier en neem zeker 40 minuten de tijd om dit voor je 4 belangrijkste vaardigheden in te vullen. Kijk terug in het assessment en beschrijf een situatie voor de 4 van de 22 vaardigheden waarvan je vindt dat ze het beste bij je passen en bereid je antwoorden voor op het gedownloade formulier. Daarvoor kun je de derde pagina (de invulpagina) meerdere keren gebruiken om in te vullen.

Met het maken van een STARR evalueer je hoe je een specifieke gebeurtenis hebt ervaren op het gebied van:
- Situatie
- Taak
- Actie
- Resultaat
- Reflectie
Dat geeft meer inzicht in het leerproces en je brengt op deze manier de ervaring beter in beeld.

Nu je de belangrijkste vaardigheden voor jezelf hebt beschreven is het tijd om een volledige reflectie te maken en te delen met je coach/ begeleider. Gebruik daarvoor het hier te downloaden STARR(t) Basis evaluatieformulier.

Beantwoord op het evaluatieformulier de vragen naar aanleiding van je zelfevaluatie bij de voor jou belangrijkste vaardigheden van het assessment. Je kunt daarvoor de situatie voor ten minste één specifieke vaardigheid beschrijven, het mag ook voor alle 4 van de door jou beschreven vaardigheden zijn.
Denk daarbij terug aan welke situaties voor jou de reden waren om een bepaald cijfer te kiezen voor een vaardigheid.
De dingen die je hierbij opvallen, of waar je verder over na wilt denken zet je dan op het STARR(t) Basis evaluatieformulier. Probeer dat zo beknopt mogelijk in concrete bewoording neer te zetten.

Voeg je ingevulde "Uitkomsten formulier" (van Taak 1) en je ingevulde "STARR(t) Basis evaluatieformulier" (Taak 2) als bewijs toe om de badge die je hiervoor ontvangt aan te vragen bij je coach of begeleider.
Mocht dat bijvoegen nog niet lukken, dan kun je ook een email sturen waar je de formulieren als bijlagen meestuurt.
Heel veel succes bij deze opdracht.

Умения

ESCO
#Transversal skills/competences
ESCO
#communication
ESCO
#problem solving
LIFECOMP
#Self-regulation
ESCO
#creative thinking
ESCO
#collaborate on tasks
ESCO
#communication
GREENCOMP
#Critical thinking
ESCO
#Transversal skills/competences
Мероприятия: 5
Начато: 15
Завершенный плейлист: 0
Время на выполнение: 5 часов 45 минут
Поделиться:

Организаторы

RMT West-Brabant
Badgecraft размещает эту платформу и разрабатывает ее вместе с ведущими образовательными организациями. Программа Европейского Союза Erasmus+ выделила софинансирование для создания первой версии этой платформы. Свяжитесь с support@badgecraft.eu.
Платформа
Изменить язык:
Со-финансировано в рамках программы Erasmus+ Европейского Союза
Домашняя страницаКартаМероприятияПлейлисты