Despre
Liste de activități
Sign up
6

Digitale vaardigheden

Aderă
Prezentare generalăInsigneValidări

Digitale vaardigheden

Aderă

Conținut

Digitale competentie gaat over het zelfverzekerd, kritisch en verantwoord gebruik maken van digitale technologieën voor educatieve, professionele en maatschappelijke doeleinden. Het is van cruciaal belang dat we deze vaardigheden ontwikkelen, aangezien we leven in een steeds digitalere wereld waarbij technologieën een belangrijke rol spelen in ons dagelijks leven. Het omvat niet alleen het begrijpen van informatie- en datageletterdheid, communicatie en samenwerking, mediageletterdheid en digitale contentcreatie, maar ook belangrijke aspecten zoals veiligheid (waaronder digitaal welzijn en competenties in verband met cyberbeveiliging), kwesties in verband met intellectueel eigendom, problemen oplossen en kritisch denken.
Het beheersen van digitale competenties stelt ons in staat om meer geïnformeerde beslissingen te nemen en effectief te communiceren in de digitale wereld, wat onmisbaar is in onze huidige samenleving.

Activități de finalizat

Finalizează următoarele activități, câștigă insigne și vei vedea progresul playlistului tău actualizat
Informatie- en datageletterdheid
Obligatoriu
Unknown duration
View full activity

Conținut

Digitale contentcreatie betekent simpelweg het maken en bewerken van digitale inhoud, zoals teksten, afbeeldingen, video's en geluidsopnames. Het is belangrijk omdat we tegenwoordig veel gebruik maken van digitale technologieën en media. Door digitale content te kunnen maken, kun je bijvoorbeeld een eigen website of sociale media pagina creëren, een video maken voor een presentatie of een podcast opnemen.
Het is ook belangrijk om te weten hoe je op een correcte manier met auteursrechten en licenties moet omgaan, omdat het creëren en delen van digitale content vaak beperkt is door deze wetten. Het begrijpen van deze regels kan helpen om juridische problemen te voorkomen.
Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe je instructies aan een computersysteem moet geven, zodat je effectief met digitale content kunt werken.
Kortom, digitale contentcreatie is een belangrijke vaardigheid in onze moderne digitale wereld en kan helpen om jouw boodschap op een effectieve manier over te brengen en je digitale aanwezigheid te vergroten.

Wat is digitale content
Digitale content is simpel gezegd alle informatie die je op een digitale manier kunt vinden en bekijken. Het kan verschillende vormen aannemen, zoals tekst, afbeeldingen, video's, audio-opnamen en nog veel meer. Denk bijvoorbeeld aan een e-book, een YouTube-video, een podcast of een online artikel. Deze content is beschikbaar via digitale kanalen, zoals het internet en mobiele apps. Digitale content is belangrijk omdat het ons de mogelijkheid biedt om informatie te delen, te leren en te vermaken op een snelle en efficiënte manier. Het maakt het ook gemakkelijker om toegang te krijgen tot informatie van over de hele wereld.

De digitale contentcreatie competenties
3.1 Ontwikkelen van digitale content

3.1 Het creëren en bewerken van digitale content in verschillende formats. Het zichzelf uitdrukken met behulp van digitale middelen. 
3.2 Digitale content integreren en bewerken

3.2 Het wijzigen, verfijnen en integreren van nieuwe informatie en content in bestaande kennis en bronnen om nieuwe, originele en relevante content en kennis te creëren. 
3.3 Auteursrecht en licenties

3.3 Het begrijpen hoe auteursrechten en licenties van toepassing zijn op data, digitale informatie en content. 
3.4 Programmeren

3.4 Het plannen en ontwikkelen van een reeks begrijpelijke instructies voor een computersysteem om een bepaald probleem op te lossen of een specifieke taak uit te voeren.

Open Badges
Ben jij klaar om nieuwe vaardigheden te leren en een Open Badge te verdienen? Of je nu liever zelfstandig werkt of begeleiding nodig hebt, er zijn talloze manieren om aan de slag te gaan. Het mooie is dat jij zelf mag kiezen waar je je op wilt richten, gebaseerd op je eigen interesses en passies.
Er zijn vele manieren om deze vaardigheden te demonstreren en je krijgt de vrijheid om verschillende opties te verkennen die het best bij jou passen. Het mooie aan deze competenties is dat ze allemaal uit vier verschillende beheersingslevels bestaan. Dit betekent dat je voor elke competentie de kans hebt om op maar liefst vier verschillende levels een Open Badge te verdienen. Zodra je vertrouwen hebt in je vaardigheden, is het tijd om deze te laten zien aan je coach of werkbegeleider. Wanneer je jouw beheersing hebt bewezen, wordt de Open Badge met trots aan je toegekend. Waar wacht je nog op? Laten we samen aan de slag gaan met het ontdekken en ontwikkelen van jouw competenties!

Andere belangrijke vaardigheden
Door je digitale vaardigheden te versterken laat je niet alleen de digitale vaardigheden zien, maar ook andere belangrijke vaardigheden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om goed te kunnen lezen op papier en op het scherm. Ook moet je weten hoe je je verantwoordelijk kunt gedragen als burger en hoe je volledig kunt deelnemen aan het maatschappelijke en sociale leven.
Wanneer je in staat bent om traditionele en nieuwe vormen van media te gebruiken, kritisch te beoordelen en er goed mee om te gaan, dan heb je ook gewerkt aan de competentie 'burgerschap'. Want het is belangrijk om te begrijpen wat de rol en functies van media zijn in democratische samenlevingen.
Dus door digitale vaardigheden te ontwikkelen, kun je niet alleen beter gebruik maken van digitale technologieën, maar kun je ook beter meedoen in de maatschappij en een verantwoordelijke burger zijn. Het is dus echt de moeite waard om digitale vaardigheden te blijven ontwikkelen en toe te passen.

Obțineți insigna de activitate

Ontwikkelen van digitale content Obțineți această insignă

Informații despre insignăValidări
De badgehouder heeft bewezen toegewijd en competent de competentie Digitale contentcreatie: Ontwikkelen van digitale content te beheersen. Met trots kan hij of zij de volgende resultaten en vaardigheden aantonen:

Het creëren en bewerken van digitale content in verschillende formats. Het zichzelf uitdrukken met behulp van digitale middelen.

Op basisniveau, zelfstandig en waar nodig met passende begeleiding, kan ik:
  • methoden herkennen om eenvoudige content in eenvoudige formats te creëren en te bewerken;
  • kiezen hoe ik mijzelf uitdruk door het creëren van eenvoudige digitale middelen.
(c) DigComp 2.2

Deze prestaties zijn in samenspraak met de badgehouder erkend en beloond door de coach en werkbegeleider, die de badge hebben uitgegeven als teken van de prestaties van de badgehouder.
Of jij als lezer van deze badge nu een werkgever bent die op zoek is naar een persoon met digitale vaardigheden, of iemand die zijn of haar vaardigheden wil aantonen en versterken, deze badge is een duidelijk teken van digitale kennis en vaardigheden.
Tasks
Task no.1
Emisă de organizator sau prin scanarea codului QR
Maak een plan met jouw coach over welke taken jij gaat uitvoeren om de volgende vaardigheden onder controle te krijgen.
  • methoden herkennen om eenvoudige content in eenvoudige formats te creëren en te bewerken;
  • kiezen hoe ik mijzelf uitdruk door het creëren van eenvoudige digitale middelen.

Voorbeelden om deze vaardigheden te ontwikkelen:
  • Het creëren van eenvoudige digitale content is een vaardigheid die steeds belangrijker wordt in onze digitale wereld. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een infographic, een eenvoudige animatie of een korte video.
  • Het is belangrijk om content te maken die begrijpelijk en toegankelijk is voor een breed publiek. Om deze vaardigheid te ontwikkelen, kun je beginnen met het herkennen van verschillende methoden om eenvoudige content te creëren en te bewerken. Er zijn talloze tools en platforms beschikbaar, zoals Canva, Piktochart en Powtoon, die je kunt gebruiken om snel en gemakkelijk aantrekkelijke content te maken.
  • Vervolgens kun je kiezen welke methode het beste bij jouw doel past en hoe je jezelf wilt uitdrukken door het creëren van eenvoudige digitale middelen.
  • Bij het maken van content is het belangrijk om rekening te houden met je doelgroep en wat je wilt overbrengen. Denk na over de boodschap die je wilt overbrengen en welke visuele elementen hierbij passen.
  • Tot slot is het belangrijk om te oefenen met het maken van content en het bewerken van bestaande content. Zo kun je je vaardigheden verbeteren en steeds meer ervaring opdoen.
  • Met de juiste tools en een creatieve mindset kun je al snel prachtige digitale content maken die de boodschap die je wilt overbrengen op een toegankelijke en begrijpelijke manier weergeeft.

Maar daar houdt het niet op - verhoog de waarde van je badge door je leerproces en prestaties toe te voegen aan je badge. Dit stelt potentiële werkgevers in staat om een beter inzicht te krijgen in jouw digitale vaardigheden

Skills

DIGCOMP
#Identifying digital competence gaps
DIGCOMP
#Programming
DIGCOMP
#Solving technical problems
DIGCOMP
#Creatively using digital technology
DIGCOMP
#Netiquette
DIGCOMP
#Protecting health and well-being
DIGCOMP
#Evaluating data, information and digital content
DIGCOMP
#Developing digital content
DIGCOMP
#Collaborating through digital technologies
DIGCOMP
#Integrating and re-elaborating digital content
DIGCOMP
#Protecting personal data and privacy
DIGCOMP
#Browsing, searching and filtering data, information and digital content
DIGCOMP
#Protecting the environment
DIGCOMP
#Managing data, information and digital content
DIGCOMP
#Integrating through digital technologies
DIGCOMP
#Identifying needs and technological responses
DIGCOMP
#Engaging citizenship through digital technologies
DIGCOMP
#Protecting devices
DIGCOMP
#Sharing through digital technologies
DIGCOMP
#Copyright and licences
Activități: 5
Started: 9
Listă de activități finalizată: 2
Share:

Organizatori

VIBE Breda
Badgecraft găzduiește această platformă și o dezvoltă împreună cu organizații educaționale de top. Programul Uniunii Europene Erasmus+ a acordat cofinanțare pentru construirea primei versiuni a acestei platforme. Contactați support@badgecraft.eu.
Platformă
Schimbați într-o altă limbă:
Cofinanțat de programul Erasmus+ al Uniunii Europene
AcasăHartăActivitățiListe de activități