Apie
Grojaraščiai
Registruotis
1

VISIE

Prisijungti
ApžvalgaŽenkliukaiPripažinimai

Apie

Het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA heeft als missie om te verkennen. Ze bezoeken bestemmingen in ons zonnestelsel en bestuderen werelden buiten ons zonnestelsel om grote vragen beter te kunnen begrijpen. Hoe zijn we als mens hier op aarde gekomen? Waar gaan we heen? Zijn we alleen in het heelal?

In de video zien we niet alleen de aarde, maan en Mars, maar ook Enceladus, Titan en een exoplanet. We zien de mens op allerlei verschillende manieren. Van skydiven op een nieuwe planeet tot een enorme toren op Venus.

Op welke gebieden onderzoek jij kleinere en grotere vragen? Het hoeft niet zo buitengewoon te zijn als dat wat NASA verkent, maar waar ben jij op weg naartoe? Welke visie heb je over kleine en grote dingen die je bezig houden? Probeer je een nieuwe methode of hulpmiddel in je werk of studie te gebruiken? Kun je al vooruitkijken naar wat er na deze vernieuwing kan komen? Of weet je al waar wilt je staan ​​in 2030 of 2040?

Je einddoel voor ogen hebben over iets, kun je zien als een 'visie' hebben over jouw eigen toekomst, of de toekomst van de doelgroep waar je voor werkt, of de toekomst van een project of activiteit.' Wanneer je een visie ontwikkelt, kun je zowel de toekomst visualiseren zodat je ideeën in actie kunt omzetten, als toekomstscenario's visualiseren om inspanning en actie te sturen.

Een persoon met ondernemersvaardigheden maakt zijn eigen plan en handelt hiernaar. Deze persoon heeft
  • eenvoudige toekomstscenario's waarbij waarde wordt gecreëerd voor de doelgroep of omgeving.

PERSOONLIJK VISIONBOARD
Een visionboard is zoiets als een droom bord vol met afbeeldingen, foto’s, teksten, kleuren en doelstellingen van waar je over droomt of iets dat je wilt bereiken. Visionboards fungeren als een visuele presentatie van dromen en doelstellingen. Visionboards kunnen je naar jouw doel leiden, je helpen je te focussen, plannen te maken en de taken uit te voeren die nodig zijn om jouw dromen of doelstellingen te bereiken. Tegelijkertijd kunnen ze je creatief en gemotiveerd maken en ontdek je misschien verschillende manieren om je droom of doel te bereiken. Er zijn geen regels voor het maken van een visionboard, sommigen maken het klein, anderen maken het op een posterformaat en hangen het aan de muur zodat het hen inspireert. Wanneer je een visionboard maakt, maak er dan tijd voor en geniet van je creativiteit.

Om meer te weten te komen over Visionboard, kun je ook een kijkje nemen op Learning Playlist Vision my Learning

TOEKOMSTSCENARIO'S VOOR JOUW DOEL
Een andere manier om aan jouw toekomst en verbeelding van sociale verandering te werken, is door een toekomstscenario te creëren. Een toekomst scenario kan worden omschreven als een zeer gedetailleerd portret van een geloofwaardige toekomst voor jezelf, jouw organisatie of jouw doelgroep. Bij het maken van een toekomstscenario denk je na over welke problemen, uitdagingen en kansen de toekomst zou kunnen bieden. Het is handig om eerst een personage te maken. Deze personage vertegenwoordigt jezelf, of jouw doelgroep, de mensen die je hun mogelijke toekomst wilt laten zien. Je kunt een toekomstscenario creëren in verhalende stijl of een ander type tekst. Je kunt het in je eentje doen, maar heel leuk is om samen met vrienden, collega's of je doelgroep zelf de toekomstscenario's te maken.

Wanneer je de micro-leeractiviteiten volgt op basis van bovenstaande vaardigheden, kun je de volgende badge verdienen: Ziener met een visie

Gauk veiklos ženkliuką

DUIDELIJK ZIEN MET EEN VISIE Gauk šį ženkliuką

Ženkliuko informacijaPripažinimas
De eigenaar van deze Duidelijk zien met een visie-badge heeft verbeeldingskracht.
De houder van deze badge heeft zelfstandig en in samenwerking met vakgenoten gewerkt aan de vaardigheid 'Visie' die aansluit bij het gebied Ideeën en Kansen. 
  • eenvoudige toekomstscenario's waarbij waarde wordt gecreëerd voor hun doelgroep en omgeving.

Hoe de houder van deze badge aan deze vaardigheden heeft gewerkt, is te zien aan de bewijzen in de badgetaken. Een coach heeft de voltooide taken beoordeeld.
Deze badge maakt deel uit van EntreComp, het Europees kader voor ondernemerscompetenties om het ondernemersvermogen van Europese burgers en organisaties te verbeteren.


Jūs turite užbaigti visas užduotis norint gauti ženkliuką
Užduotys
Užduotis nr.1
Įrodymus patikrino: vienas renginio organizatorius
Maak een digitale of papieren visionboard van hoe je wilt dat het met jouw doelgroep of probleem over 3 jaar gaat.

  • Welke verbeteringen zie je over 3 jaar?
  • Welke nieuwe dingen wil je zien over 3 jaar?
  • Wat zijn de waarden en resultaten voor de doelgroep/probleem over 3 jaar?
Užduotis nr.2
Įrodymus patikrino: vienas renginio organizatorius
TOEKOMSTSCENARIO 2032 - planningsvaardigheden
Maak een toekomstscenario van hoe je wilt dat jouw doelgroep er in 2032 uitziet.

  • Welke verbeteringen zie je over 10 jaar?
  • Welke nieuwe dingen wil je zien over 10 jaar?
  • Wat zijn de waarden en resultaten voor de doelgroep/probleem over 10 jaar?

Įgūdžiai

EntreComp
#Imagine
EntreComp
#Think strategically
EntreComp
#Guide action
Pasiruošimas darbui ir karjerai
Pridėjo į grojaraštį (1)
Laikas pabaigti: 3 valandos
Dalintis:

Organizatoriai

VIBE Breda

Panaudota grojaraščiuose

IDEEËN EN KANSEN
VIBE Breda
Sukurta Vibe learning platform
Badgecraft palaiko šią platformą ir plėtoja ją kartu su pagrindinėmis švietimo organizacijomis. Europos Sąjungos programa Erasmus+ dalinai finansavo pirmosios platformos versijos sukūrimą. Susisiekite su mumis support@badgecraft.eu.
Platforma
Pakeisti į kitą kalbą:
Dalinai finansuojamas iš Europos Sąjungos programos Erasmus+
PradinisŽemėlapisVeiklosGrojaraščiai