Apie
Grojaraščiai
Registruotis
3

CREATIVITEIT

Prisijungti
ApžvalgaŽenkliukaiPripažinimai

CREATIVITEIT

Prisijungti

Apie

De vaardigheid Creativiteit is belangrijk omdat het ons helpt verschillende ideeën en mogelijkheden te ontwikkelen om voor iets of iemand waarde te creëren, inclusief betere oplossingen voor bestaande en nieuwe uitdagingen die we tegenkomen. Het stimuleert ons om innovatieve benaderingen te verkennen, te experimenteren en kennis en middelen te combineren om waardevolle effecten te bereiken.
Als persoon met ondernemersvaardigheden bekijk je situaties vanuit verschillende hoeken en denk je buiten de bestaande paden. Iemand die creatief is, kan:
  • nieuwe manieren ontdekken om al bestaande middelen te gebruiken.
  • alleen en als onderdeel van een team ideeën ontwikkelen die waarde creëren voor anderen.
  • problemen op een open manier onderzoeken om meerdere oplossingsmogelijkheden te vinden.
  • bestaande producten, diensten en processen verbeteren, zodat ze beter voldoen aan behoeften van de doelgroep.
  • beschrijven hoe sommige innovaties de samenleving hebben getransformeerd

Creativiteit is iets dat je op veel manieren kunt verbeteren. Je kunt creatiever worden door samen te werken of door iets te doen waar je echt van houdt. Inspiratie halen uit rolmodellen binnen maar ook buiten je doelgroep of branche. Maar je kunt je creativiteit ook verbeteren door gewoon eens even helemaal niets te doen, echt los te koppelen van alles wat je bezighoudt. Bijvoorbeeld een stuk te gaan wandelen in de natuur.

Bouwstenen van creativiteit zijn:
1. Wees nieuwsgierig en open
2. Ontwikkel ideeën
3. Definieer problemen
4. Genereer waarde
5. Wees innovatief

Nieuwsgierig en open
Nieuwsgierigheid ontstaat wanneer we ons realiseren dat we iets nog niet weten, maar wel willen weten. Wanneer nieuwsgierigheid wordt gewekt, gaan onze hersenen aan de slag en versterken de verbindingen die in de hersenen aanwezig zijn. Iemand die ruimdenkend is, zal minder snel worden gehinderd door zijn overtuigingen of ervaringen uit het verleden. Wanneer je de wereld met een open geest tegemoet treedt, sta je open voor nieuwe ideeën, ervaringen, theorieën, mensen en manieren van leven. 4 redenen waarom nieuwsgierigheid belangrijk is en hoe deze te ontwikkelen.

Ideeën ontwikkelen
Creativiteit wordt snel geassocieerd met fantasie en verbeelding. Die associatie is heel terecht: wanneer je een rijke fantasie hebt en je makkelijk dingen kunt voorstellen, leidt dat al snel tot veel verschillende ideeën. Dit werkt echter alleen echt als er een diepgeworteld realiteitsgevoel is. Als je nieuwe ideeën wilt opdoen, helpt het wanneer je ontspannen bent. De beste ideeën krijg je als je niets 'moet' doen en je goed in je vel voelt. Stress zorgt ervoor dat je focus heel klein wordt. Als je je ontspannen voelt, zie je meer, veel meer mogelijkheden. Hier is een Japanse manier om stress in 5 minuten te verlichten.

Definieer problemen
Is er een probleem? Maak bij het beschrijven van het probleem onderscheidt tussen de feiten (relaties tussen oorzaken en gevolgen) enerzijds en de waardering van die feiten anderzijds. De feiten zijn voor iedereen hetzelfde, hun waardering hangt af van de interesses die men heeft en de waarden die men hanteert. En die kunnen per partij verschillen. Gewoon omdat het kan, even een song over een probleem: Problem - Ariana Granda ft. Iggy Azalea

Waarde genereren
Het ontwikkelen van waarde voor iets of iemand is makkelijker wanneer je een verhaal maakt over de waarde die je wilt creëren. Onze waarden zijn belangrijk omdat ze ons helpen groeien en ontwikkelen. Ze helpen ons de toekomst te creëren die we willen ervaren. Wanneer waarden in een groep worden gedeeld, zorgt dat voor sociale betrokkenheid in een groep of organisatie.

Wees innovatief
Innovatie is beginnen met een nieuw idee, een nieuwe methode of een nieuw product. Innovaties kunnen een samenleving veranderen. Wil je andere voorbeelden zien van innovatief zijn, kijk dan eens naar door wie de innovatie bluetooth is bedacht.

Oefen je creativiteit in de volgende micro-leeractiviteiten en verdien de badges: De Nieuwsgierige Creatiever Jij, De Innovatieve Transformer en De Probleem Definieerder.

Gauk veiklos ženkliuką

DE NIEUWSGIERIGE CREATIEVE JIJ Gauk šį ženkliuką

Ženkliuko informacijaPripažinimas
De eigenaar van deze De nieuwsgierige creatieve jij -badge:

  • is nieuwsgierig en open
  • heeft verschillende ideeën ontwikkeld
  • is aantoonbaar innovatief

De houder van deze badge heeft zelfstandig en in samenwerking met anderen, gewerkt aan de vaardigheid Creativiteit die aansluit bij het gebied Ideeën en Kansen (basisniveau) van EntreComp, het European Entrepreneurial Competence framework om het ondernemersvermogen van Europese burgers en organisaties te verbeteren.

Hoe de houder van deze badge aan deze vaardigheden heeft gewerkt, is te zien aan de bewijzen in de badgetaken. Een coach de voltooide taken beoordeeld.

Norėdami gauti ženkliuką, turite atlikti 1 užduotį
Užduotys
Užduotis nr.1
Įrodymus patikrino: vienas renginio organizatorius
De creatieve jij: Dit is een optionele taak, deze is alleen in het Engels mogelijk, maar wel erg leuk om te doen!
Ontdek je creatieve talenten en je creatieve karakter door de online vragenlijst www.mycreativetype.com in te vullen. Deel je resultaten hier.
Užduotis nr.2
Įrodymus patikrino: vienas renginio organizatorius
Nieuwsgierigheid ontstaat wanneer we ons realiseren dat we iets nog niet weten, maar het graag willen weten. Wanneer nieuwsgierigheid wordt gewekt, gaan onze hersenen aan de slag en versterken de verbindingen in de hersenen.

Om je hersens aan het werk te krijgen:
Bedenk 25 verschillende mogelijkheden waar een lepel voor kan dienen. In deze 25 mag ‘eten met een lepel’ niet zitten. Wanneer je jezelf een beetje onder druk wilt zetten, kun je zelfs een alarm op 5 minuten zetten. Deel je lijst hier.

Įgūdžiai

EntreComp
#Be curious and open
EntreComp
#Develop ideas
EntreComp
#Define problems
EntreComp
#Design value
EntreComp
#Be innovative
Pasiruošimas darbui ir karjerai
Pridėjo į grojaraštį (1)
Laikas pabaigti: 3 valandos
Dalintis:

Organizatoriai

VIBE Breda

Panaudota grojaraščiuose

IDEEËN EN KANSEN
VIBE Breda
Sukurta Vibe learning platform
Badgecraft palaiko šią platformą ir plėtoja ją kartu su pagrindinėmis švietimo organizacijomis. Europos Sąjungos programa Erasmus+ dalinai finansavo pirmosios platformos versijos sukūrimą. Susisiekite su mumis support@badgecraft.eu.
Platforma
Pakeisti į kitą kalbą:
Dalinai finansuojamas iš Europos Sąjungos programos Erasmus+
PradinisŽemėlapisVeiklosGrojaraščiai