A propos
Playlists
S'inscrire
4

Koffie beoordelen

S'inscrire
Vue d'ensembleBadgesMentions

Koffie beoordelen

S'inscrire

Contenu

Als beginnend beroepsbeoefenaar in de wereld van koffie, is het cruciaal om te begrijpen hoe je informatie kunt verzamelen over de verschillende soorten koffie in het assortiment. Door het lezen en interpreteren van informatie op het etiket, kun je de herkomst en branding van de koffiebonen onderzoeken en zo meer te weten komen over de smaakprofielen van elke koffie. Het proeven van de koffie is natuurlijk het hoogtepunt van dit proces, en zal je helpen om een dieper begrip te krijgen van de subtiele smaken en aroma's van de verschillende koffies. Door het opstellen van een smaakprofiel, kun je jouw kennis van koffie uitbreiden en jezelf onderscheiden als een echte kenner. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van koffie en ontdek alles wat je kunt leren over deze heerlijke drank!

Wanneer je alle badges hebt behaald, heb je het volgende resultaat bereikt:
  • De koffie uit het assortiment is onderzocht;
  • Een smaakprofiel is opgesteld.

Om badges te behalen dien je het bijbehorende gedrag te vertonen:
  • je verzamelt nauwkeurig de informatie van de koffie;
  • je proeft gedegen en betrouwbaar de koffie;
  • je stelt gestructureerd een smaakprofiel op.

Wil je deze resultaten en vaardigheden ook bereiken? Dat kan! Stap voor stap kun je ze ontwikkelen en verfijnen door middel van de Open Badges die een integraal onderdeel zijn van deze activiteit. Deze badges bieden een gestructureerde en stimulerende manier om je kennis en vaardigheden te vergroten en om je professionele ontwikkeling naar Barista basis te bevorderen. Of je nu een beginner bent in de wereld van koffie, of al wat ervaring hebt, deze badges zullen je helpen om jezelf te onderscheiden als een expert en om te excelleren in je werk.

Deze activiteit biedt een breed scala aan onderliggende competenties, waaronder Formuleren en rapporteren, Onderzoeken, Creëren en innoveren. Deze drie extra competenties zijn essentieel voor het bereiken van succes in de wereld van koffie. Gelukkig kunnen deze drie competenties ook worden erkend en gevalideerd via de Open Badges - je coach staat klaar om je te begeleiden en te ondersteunen bij het behalen van deze badges en het ontwikkelen van jouw vaardigheden en kennis.

Get activity badge

3

Koffiebeoordelaar Get this badge

Information sur le badgeMentions
Vous devez obtenir tous les badges de la liste ci-dessous
De badgehouder heeft bewezen een toegewijde en competente koffiebeoordelaar te zijn. Met trots kan hij of zij de volgende resultaten en vaardigheden aantonen:
  • De koffie uit het assortiment is onderzocht;
  • Een smaakprofiel is opgesteld;
  • verzamelt nauwkeurig de informatie van de koffie;
  • proeft gedegen en betrouwbaar de koffie;
  • stelt gestructureerd een smaakprofiel op.

Deze prestaties zijn in samenspraak met de badgehouder erkend en beloond door de coach en werkbegeleider, die de badge hebben uitgegeven als teken van de prestaties van de badgehouder.
Of jij als lezer van deze badge nu een werkgever bent die op zoek is naar getalenteerde en competente barista's, of een professional die zijn of haar vaardigheden wil aantonen en versterken, deze badge is een duidelijk teken van kennis en vaardigheden in de wereld van koffie.
Tâches
Tâche n°1
Émis par l'organisateur ou code QR à scanner
Streef naar uitmuntendheid en voltooi je reis naar koffie-expertise door alle drie de badges te behalen:
  • de informatie verzamelaar,
  • de koffieproever
  • smaakprofiel opsteller.

Maar daar houdt het niet op - verhoog de waarde van je badge door je leerproces en prestaties toe te voegen aan je badge. Dit stelt potentiële werkgevers en klanten in staat om een beter inzicht te krijgen in jouw toewijding aan koffie-excellentie en de vaardigheden die je hebt ontwikkeld.

Compétences

ESCO
#kenmerken van koffie
ESCO
#create coffee flavour profiles
ESCO
#koffiekenmerken
Carrière et accompagnement vers l'emploi
Ajouté à la Playlist (1)
Partager :

Organisateurs

VIBE Breda

Utilisé dans les playlists

Barista basis - Adviseren over en bereiden van koffie
VIBE Breda
Créé sur Vibe learning platform
Badgecraft héberge et développe cette plateforme avec les principaux organismes d'éducation. La première version de cette plateforme a été cofinancée par Erasmus +, programme de l'Union européenne. Contactez-nous à : support@badgecraft.eu .
Plateforme
Changer de langue:
Cofinancé par Erasmus+, programme de l'Union Européenne
AccueilCarteActivitésPlaylists