Lisätiedot
NAC Breda heeft de maatschappelijke ambitie om de aantrekkingskracht van de voetbalclub en het stadion in te zetten om iets terug te doen voor de mensen in Breda en in de regio.
Een van de doelgroepen binnen deze maatschappelijke ambitie zijn jongeren tussen de 16-30 jaar met een hulpvraag welke toekomstfit worden gemaakt door zelfontwikkeling om uiteindelijk maatschappelijke impact te creëren. Bij het MDT extra traject betreft de doelgroep een extra kwetsbare doelgroep; jongeren met een extra ondersteuningsbehoefte waardoor intensievere begeleiding aan de orde is.
Het Rat Verlegh Stadion is een uitstekende locatie voor mensen om talenten te ontdekken, iets te doen voor een ander én nieuwe mensen te ontmoeten. Dit maakt niet alleen de jongeren sterker en klaar voor een vervolgstap, maar ook de samenleving als geheel. MDT is gebaseerd op de visie dat een brede, maatschappelijke oriëntatie voor jongeren bijdraagt aan de vorming van kritische en betrokken burgers.
DE DRIE DOELSTELLINGEN VAN MDT:
• Je talenten ontdekken
• Iets doen voor een ander
• Nieuwe mensen ontmoeten, liefst met verschillende achtergronden
Binnen het Rat Verlegh Stadion maken deelnemers kennis met de wereld van voetbal, beleving, sfeer en samenhorigheid. Maar daarnaast ook met verschillende branches. Dit biedt deelnemers de mogelijkheid om zichzelf te ontwikkelen, talenten te ontdekken, iets terug te doen voor een ander en nieuwe mensen te ontmoeten.
Suoritettavat aktiviteetit
Suorita seuraavat toimet, ansaitse merkkejä ja näet soittolistan edistymisen päivitettynä
Lisätiedot
In week 8 staat een belangrijke en praktische workshop op het programma: Held met Geld. Deze workshop is speciaal ontworpen om jongeren voor te bereiden op financiële verantwoordelijkheid en volwassenheid. Tijdens deze dag leren deelnemers alles over geldbeheer, toeslagen, sparen, en andere financiële zaken die op hen afkomen zodra ze 18 worden.
Hanki aktiviteetti-merkki
Activiteiten
Introductie in Geldzaken
De ochtend begint met een interactieve presentatie waarin de basisprincipes van geld worden uitgelegd. De workshop behandelt:
Wat is Geld?
- Het belang van geld in ons dagelijks leven.
- Hoe je geld kunt verdienen, beheren en sparen.
- Het verschil tussen vaste lasten en vrije uitgaven.
Wat verandert er als je 18 wordt?
- Uitleg over zorgtoeslag: hoe vraag je het aan, en waarom is het belangrijk?
- Duo-leningen voor studiekosten: wat is een lening, en hoe werkt rente?
- Het belang van een DigiD: waarom heb je het nodig en hoe regel je dit?
- Klik voor Wonen: hoe je jezelf inschrijft voor een woning en waarom vroeg beginnen cruciaal is.
Omgaan met Leningen en Rente:
- Wat betekent het om geld te lenen?
- Hoe werkt rente, en wat zijn de risico's van schulden?
- Tips om verstandige keuzes te maken en financiële valkuilen te vermijden
Wat leer je tijdens deze dag?
Hoe je een budget opstelt en financiële keuzes maakt.Het belang van toeslagen, DigiD, en vroeg inschrijven voor een woning.Hoe leningen en rente werken, en waarom verstandig lenen belangrijk is.Het plannen van een gezonde financiële toekomst.
Waarom krijg je een badge?
De badge is een erkenning voor jouw actieve deelname en inzet. Het laat zien dat je bewust hebt nagedacht over je financiële toekomst en de vaardigheden hebt ontwikkeld om verstandig met geld om te gaan.Met deze workshop heb je een stevige basis gelegd voor financiële zelfstandigheid en volwassenheid
Tehtävät
Issued by organiser or scanning QR code
Sijainti
Stadionstraat 5, 4815 NC Breda, Netherlands