Een Lifeguard heeft jarenlange opleiding en training in het zwembad en op het strand achter de rug. Wat ooit begon met een eerste aarzelende sprong in het zwembad, kan jaren later resulteren in het redden van een drenkeling.
De Lifesaving opleidingen zijn de recreatieve opleidingen van de Reddingsbrigade waarbij kinderen op een sportieve manier hun zelfredzaamheid in het water vergroten. Daarnaast leren zij de basisvaardigheden van het zwemmend redden aan. Lifesavers kunnen zichzelf en anderen uit het water redden wanneer dit nodig mocht zijn.
Met plezier van het water genieten staat voorop. Leuke en uitdagende zwemlessen en trainingen binden kinderen aan de reddingsbrigade met een logische doorstroming naar de Lifesaving Sport. Uiteindelijk moet de binding aan de reddingsbrigade die met deze activiteiten ontstaat de opstap vormen naar de vrijwilligersactiviteiten binnen een reddingsbrigade, bijvoorbeeld lifeguard op het strand of instructeur in het zwembad en andere verenigingsfuncties.
Een Lifesaver is (nog) geen professional, maar bezit wel de vaardigheden om drenkelingen te redden en hulp te verlenen.De Lifesaver diploma’s zijn de laatste diploma’s in de Lifesaving lijn. Een Lifesaver bekwaamt zich in het redden van drenkelingen en het vergroten van zijn zelfredzaamheid en leert daarmee (zelfstandig) adequaat hulp te verlenen, mocht hij ergens een drenkeling aantreffen. Daarnaast maakt het verlenen van eerste hulp ook onderdeel uit van de opleidingen.
Gebruik deze Learning Playlist om online meer te leren over de verschillende onderdelen bij Reddend Zwemmen 4.
Wil je later óók redder of lifeguard worden? Leer dan zwemmend redden bij een reddingsbrigade. Er zijn 166 reddingsbrigades in Nederland: natuurlijk aan de kust, maar ook verder het land in. Er is vast wel een reddingsbrigade bij jou in de buurt waar je lid kunt worden. Later kun je dan de opleiding tot lifeguard doen.
In deze online activiteit leer je hoe je op het droge de handelingen kunt toepassen ter bevrijding uit:A. de dubbele polsgreep;B. de achterwaartse omklemming.C. de voorwaartse omklemming
De eigenaar van deze badge heeft zelfstandig online informatie bekeken en een doel gesteld om te verbeteren met betrekking tot de bevrijdingsgrepen bij reddend zwemmen.
In deze online activiteit leer je hoe je op het droge de handelingen kunt toepassen ter bevrijding uit:A. de dubbele polsgreep;B. de achterwaartse omklemming.C. de voorwaartse omklemming
Ülesanded
Task no.1
Evidence verified by: self-approved
Bekijk de informatie in deze activiteit en beschrijf wat jij zelf wilt verbeteren bij uitvoeren van de bevrijdingsgrepen.
Badgecraft käitab veebi taristut Õppimise linnade ja regioonide jaoks. Euroopa konsortsium arendab seda platvormi kaasrahastusega Euroopa Liidu programmist Erasmus+.